101 Karakters - No.33

Credits karakter: Sam Khan

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BoeiBanaanBaskischrood

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder met een velvet roller de zijkanten en de achterkant van het kastje in Baskischrood. Als je een stoel of tafel schildert, lak dan bijvoorbeeld de poten en de zitleuning in deze kleur.
 5. Schilder de deurtjes in de kleur Banaan. Dit zijn de vlakken waar de patronen op geschilderd zullen worden, dus als je met een stoel of tafel aan de slag gaat: lak dan het zitvlak of tafelblad in deze kleur.
 6. Schilder het bovenblad, de kopse kanten en de lat van het onderstel van het kastje in de kleur Boei.
 7. Maak een sjabloon van de afbeeldingen appel en peer. Print bijvoorbeeld een afbeelding af van internet, of teken op stevig papier een appel en peer. Snijd deze uit met een scalpeermesje.
 8. Centreer dit sjabloon met spuitlijm op de middellijn van de linkerdeur. Schilder het fruit in de kleur Baskischrood.
 9. Verplaats het sjabloon naar de bovenkant en bevestig het ook hier met spuitlijm. Schilder het fruit in Baskischrood. Let erop dat het sjabloon goed gecentreerd is, zowel horizontaal als verticaal.
 10. Verplaats het sjabloon naar de onderkant en bevestig het met spuitlijm. Schilder het fruit in de kleur Baskischrood. Herhaal dit voor het rechterdeurtje.
 11. Breng eventueel nog accenten op de kopse kanten van het kastje aan in Boei.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF