101 Karakters - No.28

Credits karakter: Yvonne Brant

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

ToepassingCacaoZwart

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Teken met een zacht potlood en liniaal de rechthoeken op het bovenblad, linkerdeurtje en de achterkant van het kastje. Plak deze rechthoeken volledig af met tape aan de binnenkant van de lijnen.
 3. Zet het meubel eerst (m.u.v. de afgeplakte vlakken) in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 4. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 5. Schilder met een velvet roller het bovenblad, de linker-en rechterdeur, de achterkant en de linkerzijkant in de kleur Cacao.
 6. Schilder de rechterzijkant van het kastje in de kleur Toepassing.
 7. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Tape nu de buitenkant van de onlakte rechthoeken af.
 8. Schilder de drie rechthoeken met een kwast of velvet roller in de kleur Toepassing
 9. Schilder alle kopse kanten van het kastje met een velvet roller in Zwart.
 10. Schilder op de voor- en achterkant van het kastje horizontale zwarte lijnen op de met Cacao geschilderde vlakken. Teken eerst af met een zacht potlood en tape 2 mm boven en onder deze lijn af. Schilder met een penseel in Zwart.
 11. Als de verf droog is voorzichtig het sjabloon verwijderen.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF