101 Karakters - No.26

Credits karakter: Annabel de Haas

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BanaanVuurpijlAllerliefstPurper

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel (m.u.v. de deurtjes) eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een velvet roller het onderstel van het meubel in Banaan.
  5. Schilder met een velvet roller de bovenkant van het kastje in de kleur Allerliefst. Als je een stoel schildert, lak dan bijvoor- beeld de rugleuning in deze kleur.
  6. Als de lak goed droog is, plak dan de deurtjes geheel af met tape. Als je een tafel of stoel schildert, plak dan het tafelblad of zitvlak af.
  7. Teken het ruitpatroon met potlood en liniaal op de afplaktape.
  8. Snijd de Purper ruiten uit en kleur deze in met Purper. Gebruik hiervoor een penseel.
  9. Snijd vervolgens de Vuurpijl ruiten uit en plaats waar nodig tape aan de buitenkant van de lijnen. Kleur in met Vuurpijl.
  10. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF