101 Karakters - No.25

Credits karakter: Nienke van der Fluit

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WitZwart

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel (m.u.v. de deurtjes) eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een velvet roller het bovenblad van het kastje in de kleur Wit, evenals een strook van 5 รก 10 cm aan de voor- en achterzijde. Vanuit deze strook laat je later de lak lopen.
  5. Schilder het resterende deel aan de voor- en achterzijde in de kleur Zwart.
  6. Plak de zijkanten volledig af.
  7. Schilder het bovengedeelte van de kast dik met Wit zodat de lak gaat druipen. Als de lak voldoende naar wens is doorgelopen, leg het kastje dan op de voorzijde om het druipen te stoppen en de lak te laten drogen.
  8. Zorg dat de lak op de achterzijde echt goed droog is voor je deze techniek aan de voorzijde herhaalt.
  9. Breng met Wit een paar accenten aan op de kopse kanten van het kastje.
  10. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape/afplakking aan de zijkanten.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF