101 Karakters - No.20

Credits karakter: Michelle den Outer

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BanaanCacaoMarjolein

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Zet eerst de lijn in het midden van het kastje: op alle vier de zijden op de helft. Tape de onderzijde van deze lijn af.
  5. Schilder met een velvet roller het bovenblad en de bovenste helft van het kastje in de kleur Cacao.
  6. Als de verf goed droog is, verwijder dan de tape. Tape vervolgens de bovenkant van de lijnen af.
  7. Schilder nu het onderste gedeelte van het kastje in de kleur Marjolein.
  8. Maak een sjabloon van een schaar: kopieer een echte schaar of een afbeelding van een schaar met transparentenfilm voor printers. Snijd met een scalpeermes het sjabloon uit (en bewaar de ovalen van de ogen). Fixeer het sjabloon met spuitlijm of anders met tape waar je het schilderen wilt, plak de ovalen weer terug in de ogen en tamponneer met een kwast de schaar in de kleur Banaan.
  9. Verwijder voorzichtig alle tape en het sjabloon.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie