101 Karakters - No.19

Credits karakter: Monica Hajek

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LeliewitSheherazadeAllerliefst

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Teken met een zacht potlood de driehoeken op de achterkant en plak ze af met tape. Bij een tafel of stoel zou je dit bijvoorbeeld op de pootjes kunnen doen.
 5. Teken een diagonale lijn op de rechterzijkant en plak de onderkant van de lijn af. Teken vervolgens een diagonale lijn op de linkerzijkant en plak de onderkant van de lijn af.
 6. Schilder met een velvet roller het bovenblad en de bovenste vlakken van de zijkanten in Sheherazade. Schilder ook de lat van het onderstel in deze kleur.
 7. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Tape nu de buitenkant van de lijnen van de driehoeken. Schilder de driehoeken in de kleur Leliewit.
 8. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape. Tape nu de bovenzijde van de diagonale lijn af en schilder de rechterzijkant in de kleur Allerliefst. Daarna de linkerzijkant in de kleur Leliewit.
 9. Schilder het linkerdeurtje in de kleur Leliewit en het rechterdeurtje in de kleur Allerliefst.
 10. Maak twee sjablonen van een cirkel. Gebruik hiervoor folie met een applicatie- (plak)laag, of een eenlaagsfolie die je met spuitlijm fixeert op de gewenste plaats.
 11. Plaats het cirkelsjabloon op de linkerdeur en schilder in de kleur Allerliefst.
 12. Plaats het andere cirkelsjabloon op de rechterdeur en schilder deze in de kleur Leliewit.
 13. Teken met een zacht potlood en liniaal de twee rechthoeken af en tape de buitenkant van de lijnen. Schilder het linkerdeurtje in de kleur Allerliefst en het rechterdeurtje in de kleur Leliewit.
 14. Geef de kopse kanten van de pootjes een accent in de kleuren Leliewit en Allerliefst.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF