101 Karakters - No.18

Credits karakter: Linda Engels

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

SheherazadeVerruimingBanaanZwartWit
  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een velvet roller de zijkanten van het kastje in Verruiming. Als je een stoel of tafel schildert, lak dan de onderkant en eventuele rugleuning in deze kleur.
  5. Schilder de binnenkant van het kastje in Banaan.
  6. Teken met een zacht potlood de afbeelding van de beer op de kastdeurtjes. Als je een tafel schildert, lak dan bijvoorbeeld het tafelblad. Bij een stoel het zitvlak.
  7. Plak de snuit en de ogen af met tape, evenals de contouren van de beer. Schilder de beer in Zwart.
  8. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape en tape de contouren van de binnenzijde af. Schilder nu de rest van het vlak in Sheherazade.
  9. Schilder de snuit en de ogen van de beer in Wit.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie