101 Karakters - No.17

Credits karakter: Yvon Koolen

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BanaanGroetZwart
 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder met een velvet roller het kastje (of ander meubel) in de kleur Groet.
 5. Als de lak goed droog is, zet dan het patroon van de achter- grond in Banaan op met een penseel.
 6. Voor het opzetten van het labyrint kun je twee dingen doen:

  • de afbeelding projecteren op de deurtjes
  • met behulp van een passer alle lijnen uitzetten

  Projecteren: projecteer met een beamer of overheadprojector de afbeelding op de deurtjes. Trek de projectie over met een zacht potlood.

  Passer: zet met een passer alle cirkellijnen uit. Maak een sjabloon van het hart van het labyrint (een bloem) en plaats dit in het labyrint.

 7. Schilder de contouren van de bloem met Zwart. Schilder daarna de potloodlijnen gedeeltelijk over met Zwart en volg de contouren van het labyrint. Werk daarbij zoveel mogelijk per segment van de cirkel. Een tijdrovende, maar leuke klus!
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie