101 Karakters - No.16

Credits karakter: Rosa van den Kerkhof

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WitCyberTendens
  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. We gaan drie horizontale stroken over deze grondlaag zetten. Van boven naar onder: 10 cm Tendens; 15 cm Cyber; 5 cm Wit. Hierna zullen we de verftechniek toepassen.
  5. Zet met potlood de drie afstanden uit: van boven naar bened- en op elke hoek van de kast een streep op 10 cm, 25 cm en 30 cm. Verbind de strepen op de vier hoeken met elkaar (handig: de liniaal!)
  6. Tape de middelste strook aan de binnenzijde van de lijnen af en schilder de bovenste strook in Tendens.
  7. Schilder de onderste strook in Wit.
  8. Als de verf goed droog is, verwijder dan de tape. Tape vervol- gens de buitenkant van de lijnen van de middelste strook af. Schilder de middelste strook in Cyber.
  9. Om de overgang van Tendens naar Cyber te nuanceren, kun je een mix van Tendens en Cyber (1:1) maken en dit in een horizontale strook van 2 cm op de overgang te schilderen. Tape 1 cm boven de scheidslijn af en 1 cm onder de scheidslijn. Schilder dit met het mengsel.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF