101 Karakters - No.15

Credits karakter: Rolf Hendriksen

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LeiMusVuurpijl
  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een velvet roller de zijkanten en het bovenblad van het kastje in Lei. Bij een stoel of tafel zouden dit bijvoor- beeld het zitvlak of tafelblad kunnen zijn.
  5. Schilder Mus op de voor- en achterkant van het kastje.
  6. Zet op 10 cm hoogte potloodlijnen op de pootjes. Tape de bovenkant van de lijn af en schilder met Vuurpijl de sokjes. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape.
    Tip: als je de lak te dik aanbrengt, kan deze onder de tape komen. Twee keer wat dunner lakken geeft een mooier resultaat.
  7. Meng Mus met een beetje Lei en spons dit op de Lei-vlakken. Dit geeft meer diepte (zorg dat de Lei wel overheerst). Probeer deze techniek voor de zekerheid eerst op een testplankje uit.
  8. Maak Lei met een beetje Mus en spons dit op de Mus-vlakken. Breng eventueel nog kleine accenten aan met Vuurpijl.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF