101 Karakters - No.101

Credits karakter: Peter de Lange

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

Allerliefst Verbondenheid Vermiljoen Wit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een roller de deurtjes in Wit. Als je een stoel of tafel gaat lakken, schilder dan bijvoorbeeld het zitvlak of tafelblad in Wit. Hier komt uiteindelijk het patroon op te staan.
  5. Schilder met een roller de rest van het kastje in Allerliefst.
  6. Tape de deurtjes geheel af met tape. Teken nu met een potlood en liniaal het patroon op deze tape.
  7. Snijd met een scalpeermesje alle driehoeken die je in Vermiljoen wilt schilderen, uit. Schilder ze met een rollertje in deze kleur.
  8. Als de lak goed droog is, snijd dan alle driehoeken die je in Verbondenheid wilt schilderen uit. Plak waar nodig de vlakken in Vermiljoen af. Schilder de driehoeken vervolgens met Verbondenheid.
  9. Als ook deze lak goed droog is, snijd dan alle driehoeken die je Allerliefst wilt schilderen uit. Plak waar nodig de andere vlakken uit. Schilder de driehoeken met Allerliefst en verwijder de tape.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF