101 Karakters - No.10

Credits karakter: Nicolette Scheers

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WaterpasSheherazadeDampBanaan
  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Teken met potlood en liniaal de vlakverdeling op de kastdeurtjes. Bij een stoel of tafel zou je deze driehoeken bijvoorbeeld op het tafelblad of zitvlak kunnen tekenen.
  5. Plak het vlak dat je Waterpas wilt schilderen aan de buiten- randen af met tape. Schilder dit vlak, evenals de achterkant, twee zijkanten, het bovenblad en de bovenkant van het onderstel van het kastje, met een roller in Waterpas.
  6. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Tape nu de buitenranden van de driehoeken die je in Sheherazade wilt schilderen. Kleur deze vlakken in met Sheherazade.
  7. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Plak nu het vlak dat je Banaan wilt schilderen, af met tape. Kleur dit vlak, evenals het gehele onderstel, in met Banaan.
  8. Als de lak droog is, verwijder dan de tape. Tape nu de buiten- randen van de driehoeken die je Damp wilt schilderen. Kleur deze vlakken in met Damp.
  9. Geef de kopse kanten accenten in Sheherazade en Waterpas.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF