wonen met kinderen
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

6x de mooiste speelhoekjes

Wonen met kinderen zorgt voor heel wat verandering in je interieur. Zo ligt er ineens overal speelgoed en verandert de salontafel in een tekentafel van de kids. Met een speelhoek in de woonkamer zorg je ervoor dat de kinderen hun eigen plekje krijgen. Of je nu een grote woonkamer hebt of juist op zoek bent naar een handige oplossing voor een kleine ruimte, een speelhoekje kan prima onderdeel zijn van de inrichting. Bekijk onze zes inspirerende speelhoekjes!

1. Speelhoek op wieltjes

Een speelhoekje op wieltjes is makkelijk te verplaatsen binnen de woonkamer en ook nog eens multifunctioneel. Ideaal voor het opbergen van spullen, maar ook superleuk als poppenkast.
 
Naast dat dit natuurlijk heel praktisch is, kan het makkelijk aangepast worden in de kleur en stijl die jouw kinderen (en jij) leuk vinden. Een mooi roze prinsessenkasteel of stoer piratenfort, een andere kleur geeft de speelhoek meteen een andere look. 

2. Verlengstuk van de meubelen

Door het televisiemeubel te verlengen en hier een bureautje van te maken valt de speelhoek mooi weg in het interieur en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de muur. Ook wel zo leuk dat de kinderen er altijd gezellig bij kunnen zitten terwijl ze lekker aan het spelen zijn.


Gebruikte kleur: Sprankelend

TIP! Geef het tv-/speelmeubel dezelfde kleur als de wand. Hiermee creëer je voor een mooi ton-sur-ton effect wat voor rust zorgt.

3. Hele eigen hoek

Beschik je over de luxe van een grote woonkamer waar de kinderen een ruime eigen plek kunnen krijgen, dan is een speelhoek in een nis natuurlijk ideaal. Doordat de speelhoek tussen de muren valt wordt er een hele eigen ruimte gecreëerd waar ze heerlijk hun gang kunnen gaan.


Gebruikte Kleur: Maretak

4. Laat creativiteit de vrije loop

Hoe leuk is het om te tekenen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan! Met speciale schoolbordenverf maak je heel eenvoudig een leuk krijtbord waar heerlijk op gekliederd kan worden. Door hier een leuke schuifdeur voor te plaatsen is deze speelhoek zo weer opgeruimd, maar zeg nou zelf er is natuurlijk geen mooier kunstwerk dan een tekening van je eigen kind.

Gebruikte kleuren: Concentratie en Geordend

5. Slimme opberger

Wil jij liever een speelhoek die helemaal weg te werken is of heb je niet zoveel ruimte in de woonkamer? Met een paar kleine aanpassingen is een gewone kast simpel om te bouwen tot speelhoek. Hiervoor kan je gebruik maken van een inbouwkast, de trapkast of natuurlijk een los meubelstuk. Zijn de kinderen klaar met spelen, kunnen de deuren dicht en is er niks meer terug te zien van de speelhoek.

Gebruikte kleur: Sectie

6. Nieuw leven

Een speelhoek hoeft niet veel te kosten. Door een oud bureau of kastje een likje verf te geven, krijgen deze meubelstukken een heel nieuw leven. Zo kan een oude paraplubak ineens veranderen in een wandrek. Een rond of vierkant paneel schilder je gemakkelijk met schoolbordverf in een contrasterende kleur. Zo maak je het hoekje helemaal af.


Gebruikte kleuren: Karton en Strong Powder Red

TIP! Waar kinderen spelen worden natuurlijk ook vlekken gemaakt. Door te kiezen voor de reinigbare muurverf Histor Clean, hoef jij je geen zorgen te maken en weet je zeker dat je alles makkelijk schoon kunt maken.