Beschermende Kracht

04beschermende.png
In een tijd waarin de wereld meer van ons lijkt te weten dan wij van de wereld, is de mens op zoek naar geruststelling en bescherming. Dit vertaalt zich in een esthetiek die soms bijna cyber-futuristisch lijkt, maar die in veel facetten van ons dagelijks leven al een plek heeft gekregen. Er is een nieuwe vormentaal ontstaan, meetkundig en bestaand uit zich herhalende patronen (fractals).

Centraal staan kracht en bescherming, hard en gesloten naar buiten toe en zacht en beschermend naar de binnenkant. Deze trend is masculien en relatief donker. Hoewel de interactie met de buitenwereld en artificiƫle intelligentie een belangrijke rol spelen, is het primaire doel om een omgeving te creƫren waarin men zich veilig en beschermd voelt. Harde materialen in combinatie met ronde vloeiende vormen zijn typerend voor deze stroming.

De kleuren zijn enerzijds aards en licht en anderzijds industrieel en doen denken aan geborsteld staal, een krachtig palet met zowel een poederachtige als een glanzende afwerking om de zintuigelijke waarneming optimaal te prikkelen.