Stijlicoon Debbie
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Stijlicoon Debbie

 

Wie is Debbie?

Hoi, ik ben Debbie! Samen met Tom ben ik de uitdaging aangegaan om twee uitgewoonde studentenkamers om te toveren tot een heerlijk en-suite appartement.

Nu genieten we van onze benedenwoning in een oud herenhuis, samen met onze katten Ruby en Freddie. Onze stijl? Denk aan vintage pareltjes uit de jaren ’60 en ’70, gemixt met eigentijds design, zelfgemaakte eyecatchers en een leger aan kamerplanten. Als ik iets leuks zie, vertrouw ik op mijn gut-feeling én natuurlijk het saldo op mijn bankrekening. Als dat laatste wat tegenvalt, gaan we zelf aan de slag of speur ik tweedehands vondsten op.

Het feit dat voorbijgangers nieuwsgierig door onze ramen gluren, bewijst dat we er iets moois van hebben gemaakt. Bijna ‘af’, maar om de verveling te slim af te zijn, hebben we zojuist de hele bovenverdieping erbij gekocht. The Sky is the limit. Ga mee op ons volgende klusavontuur, waar kleuren als een rollercoaster op de muren zullen dansen!
 

Debbies woonstijl

Mijn woonstijl? Een gewaagde mix van creativiteit en eigenheid. Ik ben dol op 'anders dan anders' prints en rijke kleuren, alles met een moderne twist in een charmant oud jasje. Design vindt zijn weg, subtiel maar doelbewust. Met creatieve budget-oplossingen en boeiende DIY-projecten breng ik persoonlijkheid in elke hoek. Mijn huis ademt vintage, waar gedurfde keuzes en slimme ontwerpen zorgen voor een unieke en eigenwijze sfeer. Het is een levendige, eclectische mix waarin elk item zijn eigen verhaal vertelt.

"Verf met lef! Laat je interieur bruisen met kleur en durf buiten de lijnen te schilderen. Liever spijt van iets dat je wel hebt gedaan, dan de gedachte 'wat als'?"
 

De 10 tips van Debbie

Tip 1: Je hoeft niet dezelfde kleur voor je muren te kiezen als je meubels. Mix het gerust! Contrastkleuren laten je meubels knallen en geven je kamer een unieke uitstraling.
Tip 2: Laat één kleur de spotlight stelen en schrap overbodige tinten. Less is echt more als het gaat om kleuren. Eenvoud maakt een statement.
Tip 3: Geschrokken van je accentmuur? Relax! Als het nog niet helemaal klopt. Schilder gewoon het hoekje om. Een paar extra meters kunnen het verschil maken. Durf te experimenteren.
Tip 4: Onthoud, Rome is niet in één dag gebouwd, en soms geldt dat ook voor het kiezen van kleuren. Het kan de moeite waard zijn om de kleur eerst in de ruimte ervaren voordat je beslist welke 'vriendjes' erbij passen.
Tip 5: No guts, no glory! Waarom niet die gedurfde kleur proberen waar je stiekem verliefd op bent? Ik heb liever spijt van iets dat ik heb gedaan dan dat ik het nooit heb geprobeerd. Soms zijn het juist die risico's die mijn interieur laten schitteren.
Tip 6: Check ook de kamerverbindingen als je op kleurenjacht gaat. Geef deuren aan beide kanten dezelfde kleur voor éxtra body, en laat de deurkleur leidend zijn voor het kleurenpalet in de volgende kamer.
Tip 7: Speel niet alleen met kleur, maar ook met de finishing touch! Geef de elementen in je kamer die op mogen vallen een mooie hoogglans. En gebruik matte afwerking om eventuele oneffenheden te verdoezelen. Zo creëer je een ruimte vol contrast en karakter!
Tip 8: En vergeet je plinten niet! Ik verf ze vaak in dezelfde kleur en glansgraad als de muur. Zo vormt alles één mooi geheel en krijgt je ruimte een strakke, samenhangende look.
Tip 9: Laat de kleur van je muur drie keer in je huis terugkomen! Subtiel als een kussentje op de bank of verwerkt in je behang. Door de regel van drie toe te passen, creëer je visueel evenwicht en versterk je de impact van je muurkleur. Wedden dat je snel reacties krijgt op die kleur en je ruimte een levendige uitstraling krijgt?
Tip 10: Laat trends voor wat het zijn! Kies kleuren die bij jou passen en die je echt mooi vindt. Trends komen en gaan, maar een kleur waar je van houdt, blijft tijdloos. Durf buiten de trends te schilderen en geef je huis een persoonlijk tintje.
 
Volg Debbie via @trashuresnl