Wat te doen met restjes verf?

Na een verfklus nog wat extra verf over? Daar doe je leuke dingen mee! Zes tips om overgebleven verf in accessoires of op de muur te gebruiken.

1. Een nieuwe accessoire zonder extra geld uit te geven

  Een beeldje geeft een leuke twist aan het interieur en ook plantenpotten of dienbladen maak je nieuw met een andere kleur. Nog wat verf op waterbasis over? Gebruik de verfresten om een patroon op je plantenpot te maken of blaadjes te stempelen op een dienblad!

 2. Transparante vlakken op de muur

Wil jij van je muur een echte eyecatcher maken, ga dan aan de slag met transparante vlakken. Dit doe je door jouw restje verf te mengen met 50% water. Meerdere restjes over? Maak verschillende vlakken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Een stappenplan.

  3. Creeër een hoek

Verander de muurkleur in één van je favoriete hoekjes van het huis. Of het nou de muur achter je bureau is of een speelhoek voor de kinderen. 

    4. Verander de kleur van planken en de binnenkant van een kast

Planken, lades en de binnenkant van een kast springen wat meer in het oog met een andere kleur. Maak de kast opvallend door een andere kleur te gebruiken en schilder een plank in dezelfde kleur als de achtergrond zodat deze mooi wegvalt in het geheel. 


    5. Oude meubels in een nieuw jasje

Ook een stoel of bureau heeft ineens een andere uitstraling met een verse lik verf. En ook daar heb je wat creatieve mogelijkheden, wat dacht je van een houten stoel met patroon? Zie hier hoe je dat aanpakt.

 6. Kleurrijk design 

Meerdere kleuren over van verschillende verfklussen? Gebruik ze voor een speels effect op een bijzettafel in de woonkamer of kinderhoek. Met wat schuurpapier, tape en de restjes verf heb je in een mum van tijd een vrolijk design gemaakt. Zo pak je dit aan.