Histor Stijlcollecties
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

De kleur van ontspanning: blauw in het zonnetje gezet

De kleur blauw leren we al vroeg kennen. Als een strakblauwe lucht op een warme zomerdag bijvoorbeeld of de kleur van de zee. Vanwege de populariteit van deze kleur is de kleur van 2020 ook ‘Chinese Porcelain’ een prachtige fris, rijk en levendig blauw. Hier lees je meer over de psychologie achter de kleur.

De kleur om stress mee te verminderen?

De kleur blauw staat binnen de kleurpsychologie gelijk aan vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit. Ook komt het als rustig over en zorgt het voor zowel fysieke als mentale ontspanning. Zo draagt het bijvoorbeeld bij aan het reduceren van stress en zie je deze kleur vaak terug op de universiteit of school.

Blauw is prettig in alle kamers

Om zijn rustgevende en kalme eigenschappen is een blauwtint perfect te gebruikenin alle kamers. Zo helpt het met focus in de werkkamer, brengt het rust in de slaapkamer en is het ook in de woonkamer een prettige kleur om te hebben. En bijkomend voordeel voor een warme dag, de kleur voelt bijna kouder aan.

Fun fact: blauw is over de hele wereld de meest geliefde kleur!

Met deze kleuren combineer je blauw

Geen idee hoe je deze kleur kunt combineren? Om de Kleur van het Jaar Chinese Porcelain heen zijn verschillende 60-30-10 trendpaletten bedacht. Combineer de blauwe kleur vrolijk en speels met kleurpalet On the Move, ga voor een mysterieuze sfeer met Flow in the Know of kies voor elegant door kleurenpalet Flow at the Core.