Histor - Over Histor - Duurzaamheid
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Duurzaam resultaat

Een stoel die ooit van een familielid was of een meubelstuk dat via een tweedehandswinkel gekocht is, krijgt een nieuw leven met een likje verf.

Histor gelooft dat verf bijdraagt aan een duurzamere wereld. De goede dekking van onze producten zorgen ervoor dat je minder verf nodig hebt. Daarnaast gaan materialen en ondergronden langer mee als ze door verf worden beschermd. Bij Histor zijn we ook elke dag met wat wij kunnen doen om de belasting op het milieu te beperken. Dit doen wij door continue op zoek te zijn naar nieuwe en duurzamere oplossingen en innovaties voor onze producten en verpakkingen.  

Duurzamere verpakkingen

De nieuwe verpakkingen van ons Monodek-assortiment zijn gemaakt van 90% gerecycled plastic, dat scheelt meer dan 90% CO2 vergeleken met de vorige emmer.

Het plastic is afkomstig van post-consumer afval, dat na grondige reiniging en bewerking verwerkt wordt in bijvoorbeeld onze emmers. Bij Histor streven we ernaar om in de toekomst al onze verpakkingen van gerecycled materiaal te maken. 

 

Beter voor het milieu, beter voor jou

Verven en lakken zijn milieubelastende producten. Daarom adviseren wij om bij het alle schilderklussen binnenshuis altijd watergedragen verf te gebruiken. Dit is zonder schadelijke oplosmiddelen. Onze watergedragen lakken drogen ook sneller, ruiken niet, verkleuren nauwelijks en zijn beter voor het milieu.

Bij Histor snappen we ook dat het lastig is in te schatten hoeveel verf je nou nodig hebt voor je klus. Om je te helpen hebben we de verfcalculator ontwikkeld. Hiermee reken je precies uit hoeveel verf je nodig hebt. Zo voorkom je verspilling en dat is beter voor het milieu.
 

Op zoek naar de nieuwste innovaties

Bij Histor geloven we dat er nog meer te doen is aan duurzaamheid als we het over verf hebben. PPG Industries, het moederbedrijf van Histor, doet daarom continu onderzoek naar nieuwe, betere en minder milieubelastende producttechnologie├źn. Ook kijken we naar innovaties die zowel aansluiten bij de wens van de consument als vooruit lopen op de regelgeving van de EU met betrekking tot duurzaamheid.