CLP Download

Graag informeren wij u over de uitvoer van bovenstaande regeling en de gevolgen die dat voor uw winkel heeft.
CLP staat voor: Classification, Labelling, Packaging. De verordening waarborgt dat werknemers en consumenten in de Europese Unie duidelijk worden geïnformeerd over de gevaren van chemische stoffen door middel van goede etikettering op verpakkingen van producten waarin chemische stoffen verwerkt zijn. In de bijlage treffen jullie een nadere uitleg hierover. De veranderingen zijn:
  • nieuwe Iconen voor het aanduiden van gevaren;
  • nieuwe formuleringen in wettelijke veiligheidsteksten;
  • vermelden van inhoudsstoffen.
Sinds juni 2015 produceert PPG al haar producten in een CLP compliant verpakking. Sinds juli 2016 zijn ook alle verpakkingen in ons distributiecentrum die nog niet compliant waren, voorzien van labels zodat ze compliant worden uitgeleverd.

De laatste fase is dat per 1 juni 2017 geen producten meer verkocht mogen worden, waarvan de verpakking niet aan bovengenoemde regels voldoen.

Wij raden u daarom dringend aan zo snel mogelijk uw voorraad te controleren op niet-compliant verpakkingen, uw voorraad volgens FIFO te beheren en de producten die nog niet voldoen vóór deze datum te verkopen. Hiermee voorkomt u extra werk voor het labelen van deze niet-compliant verpakkingen.

Voor deze voorraad niet CLP compliant artikelen zullen wij de juiste stickers naar u toesturen. Om u van de juiste stickers in de juiste hoeveelheden te kunnen voorzien, verzoeken wij u om de voorraad van uw PPG assortiment per artikel aan ons door te geven via de bestellijst die u hieronder vindt. Het wachtwoord is per brief naar u toegestuurd.

Deze lijst dient u dan digitaal naar ons op te sturen via deze link. Wij sturen de labels dan zo snel mogelijk naar u op. Wij ontvangen uw bestelling graag vóór 31 maart 2017.

Mochten er vragen zijn, dan kan contact opgenomen worden met ons via het volgende mailadres: clp.labels@ppg.com of telefonisch met onze afdeling Customer Services via telefoonnummer 0297-541881.